Üzenőfal
 • arvai : Köszönjük szépen!
 • boka120 : A 2016. január 30-i mezőfalvi verseny képei az általam küldött linkeken! «link»
 • arvai : A strandbirkózás eredményei már szombat este fent voltak :)

 • Ha zenetet szeretnk kldeni lpj be!

  Login Form
  Ki néz minket?
  Oldalainkat 296 vendég böngészi
  Home

  Üdvözöljük a tatabányai birkózás weboldalán!

  Veterán VB

  BIRKÓZÁS

  2009. ÉVI VETERÁN VILÁGBAJNOKSÁG
  Kouvola (Finnország)
  2009.szeptember 4.-6.

  Nagyszerű eredmény született a 2009.évi BirkózóVeterán Világbajnokságon, ahol a Tatabányai SC.színeit képviselő TURÁK PÁL a nagy sikert jelentő harmadik helyen végzett.

  A hatalmas mezőnyöket felvonultató világbajnokságon(az USA-tól a Dél-Afrikai Köztársaságig) sok nemzet képviseltette magát. Pali az első fordulóban erőnyerőként jutott a következő körbe, ahol egy német versenyző várt rá. A mérkőzés az első harmadban befejeződött, mivel a német versenyző a két vállára került. A harmadik forduló már a döntőbe-jutásért zajlott, ahol gigászi csatában egy elvesztett és egy megnyert menet után a harmadik menet döntött, ahol a svéd ellenfele minimális különbséggel győzni tudott. Így Pál számára a visszamérkőzésen megnyílt a lehetőség a bronzéremért. Ezzel ő élni is tudott, hisz finn ellenfelét 3:0, 1:0 arányban legyőzte és így a világbajnoki dobogó harmadik fokára tudott felállni.

  Gratulálunk Palinak és további sok sportsikereket kívánunk a veteránok mezőnyében!

  Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:48)

   

  Rangsorveseny Pécs

  Birkózás

  Pécs 2009.szeptember 5.

  Diák és serdülő korosztályban ettől az évtől kezdve rangsor versenyeken lehet kivívni a magyar bajnokságon való indulási jogot és így diákjaink Pécsre látogattak. Az ország összes részéről összesereglett birkózók közül a tatabányaiak ismét letették névjegyüket, hisz két versenyző is a dobogón végzett. Árvai Márk magabiztosan utasított mindenkit maga mögé és a döntőben szlovák ellenfelet legyőzve állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Horváth Bence is kitett magáért és sikerült a bronzérmet megcsípnie. Sztancs Csaba és Majer Balázs a középmezőnyben végzett.

  Eredmények:
  32 kg.    I. hely   Árvai Márk
  68 kg. III. hely   Horváth Bence

  Az edzői feladatokat ezen a versenyen Szabó Róbert látta el.

   

  Koller andris Kadet EB ezüstérmes

  Birkózás - Kadet EB

  Tatabányai szempontból szenzációs eredménnyel ért véget az idei Kadet Birkózó Európa-bajnokság, ahol kötött és szabadfogásban illetve női szakágban mérték össze erejüket Európa legjobb birkózói. Legeredményesebb magyarként a kötöttfogás 63 kg-os súlycsoportban Koller András a Tatabányai Sport Club versenyzője a magyar nemzeti válogatott tagjaként bravúros és minden várakozást felülmúló teljesítménnyel ezüstérmet szerzett.

  A Szegedhez közeli Zrenjaninba sok magyar szurkoló kísérte el a fiatal birkózó csapatot, ahol egy minden igényt kielégítő vadonatúj sportcsarnokban bonyolították le a kadet kontinensbajnokságot. A mezőny erejét bizonyítja, hogy 38 ország legjobb kadet korú birkózói vettek részt az eseményen, így különösen nagyra értékelhető Andris fantasztikus szereplése, aki 29 induló közül vívta ki a megérdemelt ezüstérmet. Négy gigászi győztes csatával jutott a döntőbe, ahol a lehető legminimálisabb különbséggel 1:0, 1:0 arányban szenvedett csupán vereséget. András 16 év után szerzett újra érmet világversenyen a szakosztálynak. A versenyző számára most egy jól megérdemelt pihenő következik, hisz öt hét - napi két edzéses iszonyú edzőtábor van a háta mögött. Ősszel csapattársaival kiegészülve szintén komoly megmérettetésre készül majd, hiszen a Tatabányai SC. Birkózó szakosztálya főleg kadet-junior illetve utánpótláskorú fiatalokkal a felnőtt NB.I.-es csapatbajnoki küzdelmekre is benevez.

   

  Rangsorveseny Miskolc

  BIRKÓZÁS

  Diák kf rangsorverseny
  Miskolc 2009. 06.20.

  Az új lebonyolítási formának megfelelően minden korcsoportnak rangsorversenyeken kell kivívni a kvalifikációt a magyar bajnokságokon történő indulásra. A diák korcsoport számára Miskolc adott otthont a versenynek. A Tatabányai SC. fiataljai itt is letették névjegyüket hisz mindhárom indulónk győzelemmel kezdett. A végső elszámolásnál is ott voltak a tatabányaiak hisz Árvai Márk ukrán és magyar ellenfeleket legyőzve jutott a döntőbe és ott sem talált legyőzőre. Márk tartja jó formáját, hisz a tavaszi Diákolimpiai győzelmei után továbbra is veretlen ebben az idényben. Horváth Bence kellemes meglepetésre szintén döntőbe jutott, de ott meg kellett elégednie az ezüst éremmel. Majer Balázs a középmezőnyben végzett.

  Felkészítő edzők : Turák Pál, Szabó Róbert

  Eredmények :

  32 kg I. Árvai Márk

  42 kg. VII. Majer Balázs

  68 kg II. Horváth Bence

  Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:51)

   

  Nemzetközi verseny - Szerbia

  BIRKÓZÁS

  Szabadka-szerbia
  Nemzetközi kadet kötöttfogású verseny - 2009. 06. 19.-20

  A magyar kadet kötöttfogású válogatott tagjaként Koller András a tatabányai Sport Club versenyzője a 2009. évi E.B. előtti utolsó nemzetközi versenyen szerepelt. A főpróba jól sikerült, hisz a 11 ország legjobb sportolóit felvonultató megmérettetésen Andris az erős mezőnyben nagyon jól szerepelt. Első mérkőzésén technikai fölénnyel verte szerb ellenfelét, majd a 2. fordulóban az előző évi E.B. horvát színekben versenyző 3. helyezettjével rendkívül szoros csatában 1:0 , 2:0, arányban maradt alul. Mivel a horvát birkózó döntőbe került így Andrisnak lehetősége nyílott a visszamérkőzésekre, ahol először egy cseh birkózót győzött le, majd a 3. helyet eldöntő mérkőzésen 4:0, 1:0 arányban francia ellenfelét múlta felül és így a dobogó 3. fokára állhatott fel. Ezután 4 hét E.B. felkészülési tábor vár rá a válogatottal, ahol rajta kívül a tatabányai Ungi Lajos is részt vesz a kadet magyar válogatott Repka Attila olimpiai bajnok vezette edzőtáborozáson Jászberényben és Budapesten.

  Eredmények: 63 kg III. Koller András

  Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:52)

   
  Támogatóink:
  Köszönet érte!
  Szavazás
  Menyire tetszik az új oldal?
   
  birkozas-tatabanya.eu PageRank pagerank