Üzenőfal
 • arvai : Köszönjük szépen!
 • boka120 : A 2016. január 30-i mezőfalvi verseny képei az általam küldött linkeken! «link»
 • arvai : A strandbirkózás eredményei már szombat este fent voltak :)

 • Ha zenetet szeretnk kldeni lpj be!

  Login Form
  Ki néz minket?
  Oldalainkat 275 vendég böngészi
  Home

  Üdvözöljük a tatabányai birkózás weboldalán!

  Járfás Dániel V. a magyar bajnokságon

  BIRKÓZÁS

  Kötöttfogású Serdülő Országos Bajnokság
  Budapest, BVSC
  2009.november 13.-14.

  A kvalifikációs versenyekről két tatabányai birkózó jutott a 2009.évi Serdülő OB. döntőjébe. Mindketten Hornyák Lajos és Járfás Dániel az egyik legerősebb súlycsoportban az 53 kg-ban versenyezhettek. A rendkívül erős mezőnyben Járfás Dániel nagy bravúrral hozta a tőle elvárható eredményt és végül is az előkelő V. helyen végzett. Hornyák Lajos nagy küzdelemben sorsdöntő mérkőzésen kikapott és így nem került az első hat helyezett közé.

  Eredmények :
  53 kg. V. hely Járfás Dániel

  Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:41)

   

  Árvai Márk megvédte a bajnoki címét

  BIRKÓZÁS

  Diák kötöttfogású országos bajnokság
  2009. 11. 6.-7.
  Budapest – VASAS SC

  Az ország összes részéről összesereglett diák korú birkózói vetélkedtek 2009. Diák magyar bajnoki címekért a VASAS SC. sportcsarnokában.
  Az ez évtől érvényes szabályok szerint kvalifikációs versenyeken keresztül lehetett kivívni az indulási jogot, így csak a legjobb birkózók képviseltethették egyesületük színeit.
  A Tatabányai SC.  4 fővel indulhatott a bajnokságon  Árvai Márk, Horváth Bence, Sztancs Csaba, és Majer Balázs személyében, és a sikeres szereplés a legmerészebb álmokat is felülmúlta.
  Árvai Márk titkos esélyesünk beváltotta a hozzá fűzött reményeket és minden ellenfelét legyőzve megszerezte a 32 kg –os súly csoport magyar bajnoki címét ! Márk egész évben kiváló formában birkózott és a tavaszi idényben diák olimpiai elsőséget is szerzett. Ez már a 2. magyar bajnoki aranya hisz a tavaly megszerzett bajnoki címét védte meg az idén.
  Nagyon kellemes meglepetésre a 68 kg-ban Horváth Bence nehéz mérkőzéseken a döntőbe verekedte magát ,de ott meg kellett elégednie az ezüst éremmel. Bence egy sérülés után tért vissza ezzel a nagyszerű sikerrel, a bajnoki II. helyezéssel.
  Sztancs Csaba korengedménnyel indulhatott a 2 évvel idősebbek kategóriájában és az elért 5. helye az ő számára is nagy siker.
  Majer Balázs , a  rendkívül erős 42kg-ban a közép mezőnyben végzett.

  Eredmények :

  32 kg     I.       Árvai Márk
  55 kg    V.      Sztancs Csaba
  68 kg     II.      Horváth Bence

  Edzők:   Turák  Pál ,  Szabó  Róbert

  Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:42)

   

  Koller Norvégiában is nyert

  BIRKÓZÁS

  Osló (Norvégia) 2009.október 22.-25.

  A magyar válogatott tagjaként a minden évben megrendezésre kerülő Kolbotn Kupa nemzetközi birkózó-versenyenvaló részvételre az idei
  esztendőben a BVSC-s Fehér Dávid valamint a tatabányai Koller András kapott lehetőséget. A nagyszabású rendezvényen a hazai norvég ver-
  senyzőkön kívül lengyel, olasz, svéd, román, magyar és dán birkózók is szőnyegre léptek.
  Az idei ifjúsági európa-bajnoki ezüstérmes Koller András előbb három norvégot vert, majd az elődöntőben három menetben lengyel ellenfelével
  szemben is diadalmaskodni tudott, így döntőbe jutott. A fináléban egy szintén lengyel birkózó állt Andrissal szemben, akit könnyedén, két
  menetben vert el és megnyerte a tornát.

  Katona Géza vezetőedző:

  - Koller András ebben az évben kiváló formában versenyzett, hiszen számos rangos eseményen, többek között a 2009.évi magyar bajnokságon is az első helyen végzett. Ez évi szereplésére a kadett európa-bajnoki második helyezéssel tette fel a koronát és az azt követő rövid szünet után ismét jó formát mutat, amelyet példáz ez a nagy nemzetközi verseny is, ahol a korábbi súlyához képest magasabb súlycsoportban 17 induló közül meggyőző birkózással az első helyen végzett.

  Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:42)

   

  A fiúk remekül helytálltak a felnőtt csb-n

  BIRKÓZÁS

  2009.ÉVI NB.I.-ES CSAPATBAJNOKSÁG
  Dorog, 2009.október 17.

  Óriási érdeklődés előzte meg a 2009.évi felnőtt birkózó csapatbajnoki küzdelmeket. Nem kevesebb, mint 20 egyesület nevezett az ez évi bajnokságra. A résztvevőket négy db. ötös csoportba sorsolták be, ahol a Tatabányai SC. birkózói rendkívül nehéz ellenfeleket kaptak. Többek között a tavalyi bajnok a BVSC-Ganz Tát, az olimpiai II. helyezett Fodor Zoltánnal felálló Ferencvárosi TC. és a tavalyi bajnokságban az élmezőnyben végzett, soraiban az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándorral erősödő Csepeli Amatőr Birkózó Iskola valamint az Érd volt a tatabányai csapat ellenfele.

  A tatabányai fiúk példamutató összetartással és hozzáállással vetették magukat a küzdelembe és az elvárásokat felülmúlva az első fordulóban csoportjukban a győztes Ferencváros mögött a II. helyen végeztek. A kiváló csapatszellemről árulkodik az a tény, hogy a jelenlegi, zömében kadett és junior korú versenyzők mellett a korábbi idők idősebb birkózói is beszálltak a küzdelmekbe. Bár ezt a csoport II. helyezést nagyon nehéz lesz megtartani, de már eddig is a fiúk remekül helyt álltak.

   

  Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:43)

  Bővebben...

   

  Remekül szerepeltek birkózóink Gútán

  BIRKÓZÁS

  Nemzetközi Gyermek – Diák - Serdülő verseny
  Kolarovo / Szlovákia
  2009. október 11.

  Nemzetközi birkózó versenyt rendeztek a Szlovákiai Gútán. A tatabányai fiatalok is ott voltak a végső elszámolásnál és értékes helyezéseket szereztek.

  Eredmények :

  Gyermek kcs.

  33 kg. I. Babócsik Bence

  Diák kcs.

  40 kg. II. Szénási Mihály

  57 kg. III. Sztancs Csaba

  Serdülő kcs.

  53 kg. III. Vincze Ádám

  Leány kcs.

  35 kg. I. Réczi Bianka

  II. Wendler Zsuzsanna

  50 kg. III. Kovács Ágnes

  Módosítás: (2011. február 24. csütörtök, 06:44)

   
  Támogatóink:
  Köszönet érte!
  Szavazás
  Menyire tetszik az új oldal?
   
  birkozas-tatabanya.eu PageRank pagerank